Inhoud

Som en Product
   Analyse
      Variant 1
      Variant 2
   Implementatie
      Opbouw commandobestand
      Grafische weergave
   Gebruik programma
   Download
Som en Product - Implementatie - Grafische weergave

Grafische weergave

Het programma is voorzien van een grafische weergave van het probleem, waarvan hiernaast een voorbeeld is te zien. Van links naar rechts stijgt de som van de getallen, en van boven naar beneden stijgt het product. Een punt is een getallenpaar, maar in de vorm van een som en een product. Grijze punten worden niet langer gezien als mogelijkheden vanwege announcements die zijn gedaan, terwijl de rode punten nog als mogelijkheid wordt beschouwd. Horizontale verbindingslijnen verbinden werelden met hetzelfde product weer, en geven dus de werelden aan waartussen P geen verschil kan maken. Verticale verbindingslijnen geven werelden aan waartussen S geen verschil kan maken.

De figuur hiernaast laat een gedeelte van de representatie zien van de situatie na de announcement dat P het paar niet weet. Hierdoor wordt de wereld met x+y=8 en x*y=15 niet meer als mogelijk gezien, aangezien er maar één paar getallen is met x*y=15.
In deze situatie zijn er geen werelden waarin P het paar weet, maar er zijn wel werelden waarin S het paar weet. In de wereld met x+y=10 en x*y=24 zijn er geen verticale verbindingslijnen, en dus weet S in welke wereld hij zich bevindt.

Op het moment, is het programma alleen voorzien van een grafische weergave. Er is geen GUI, en alle commando's moeten worden ingevoerd met behulp van een bestand. Het is wel mogelijk op meerdere momenten tijdens de uitvoering van een commandobestand de grafische weergave op te slaan in een PNG bestand.


Som en Product - Implementatie - Grafische weergave