Inhoud | Vorige

Verdere toepasbaarheid en uitbreiding

De meest voordehandliggende uitbreiding voor ons model is natuurlijk om alle 52 kaarten te gebruiken. Hierdoor komen er meer mogelijkheden bij zoals een straight, flush en royal straight flush. Daarbij zijn er natuurlijk ook veel meer mogelijkheden om een pair, 2 pair e.d. te maken. Omdat ons kripke model qua complexiteit niet heel groot is, is deze zeker uit te breiden naar een volledig kaartenspel. Verder is het natuurlijk ook veel interessanter om meerdere spelers toe te voegen.

Zoals al eerder is bluffen in ons model niet toegestaan, maar dit zou natuurlijk op erg interessante situaties kunnen uitdraaien als dit wel toegestaan zou zijn.

Het toepassen van dit systeem zou in principe mogelijk moeten zijn bij elk spel waar inzet (of een verkapte vorm daarvan) een rol speelt en van tevoren duidelijk is dat bepaalde kaarten meer waard zijn dan andere. Tevens is voor het toepassen van dit systeem het van belang dat alle kaarten combinaties in een rij van oplopende waarde te leggen zijn. Dit laatste is van belang om het wegstrepen van mogelijkheden te kunnen doen.