Practicum Kunstmatige Intelligentie 2000/2001


N.B. Er is nu een pascal compiler voor de linux servers beschikbaar

Algemeen

Het practicum bestaat uit drie opdrachten en zal waarschijnlijk het gehele trimester in beslag nemen. De eerste opdracht is in ieder geval hetzelfde als die van vorig jaar, over de andere opdrachten volgt nog meer info.

Het practicum wordt in groepjes van 2 personen gemaakt. Hier wordt in principe niet van afgeweken. Je maakt alle drie de practicumopdrachten in dezelfde samenstelling.

Practicumassistent ben ik, Reindert. Voor vragen en opmerkingen en het inleveren van de practicumopdrachten kun je bij mij terecht. Ik ben in principe altijd op het practicum aanwezig, en eventueel kun je me per e-mail bereiken. Het inleveren van opdrachten doe je per e-mail (stuur je verslagen en sources liefst in "platte tekst", attachments vind ik niet zo handig).

Programmeren

Je maakt het practicum bij voorkeur in pascal. Ik zal ook opgaven in andere programmeertalen (bijvoorbeeld Java, C++) accepteren, mits je dit vantevoren met mij overlegt. Voordeel van het programmeren in pascal is dat daarvoor al wat code beschikbaar is om je op weg te helpen. Voor de programmeeropdrachten geldt dat je code moet voldoen aan de voorwaarde van goede stijl. Deels is dit natuurlijk een kwestie van smaak, maar hou in gedachten dat ik echt onleesbare code niet zal accepteren!

Pascal compiler

Er is nu een pascal compiler beschikbaar voor de linux servers. Je vindt hier een beschrijving van het gebruik ervan.

De opdrachten

  1. Probleemruimten en zoekalgoritmen.
    Deadline: maandag 7 mei
  2. Minimax
    Deadline: dinsdag 5 juni
  3. Decision tree learning
    Deadline: dinsdag 3 juli

Inleveren

De practicumopdrachten (inclusief toelichting) worden ingeleverd door ze te e-mailen naar Reindert. Het liefst ontvang ik de source code en toelichting in 1 bestand. Zorg er dan wel voor dat dit bestand pure ASCII-tekst bevat en geen HTML (voor degenen onder jullie die MS Outlook gebruiken). Eventueel stop je de bestandjes in een attachment.

Het is de bedoeling dat de ingeleverde source code volledig compileert en een correct werkend programma oplevert. Is dit niet het geval, dan heeft dit gevolgen voor de beoordeling. Dit betekent dus ook dat je programmeert in een taal waarvan de compiler ook voor mij ter beschikking is.

Vergeet ook niet in je bericht duidelijk je naam te vermelden!

Tenslotte wordt er uiteraard verwacht dat je je opdracht binnen de deadline inlevert.

Uitslagen

De uitslagen van het practicum zullen hier te vinden zijn. Ik zal mijn best doen om de uitslagen zoveel mogelijk up-to-date te houden.
Laatste wijziging:  dinsdag 6 juni 2001