Zoals te zien is, zijn de kuiltjes in een soort rechthoek geplaatst. Elke speler heeft zes kleine kuiltjes en een Kalah. Doel van het spel is om zoveel mogelijk steentjes in je eigen kalah te krijgen. Het spel is dan ook afgelopen als een van beide spelers meer dan de helft van het totale aantal steentjes in zijn Kalah heeft.
In deze situatie kiest speler 1 kuiltje zes om te zaaien. Hij begint met 1 in zijn eigen kalah te gooien, vervolgens 1 in elk van de tegenstanders kleine kuiltjes, en tenslotte in de kleine kuiltjes van hemzelf, eindigend in zijn eigen kalah. De bordsituatie is vervolgens:
Merk op dat er in de Kalah's alleen maar steentjes bijkomen, aangezien je niet vanuit de kalah kunt zaaien.
Het eerste speciale geval is als het laatste steentje in een van je eigen kleine kuiltjes terecht komt, nadat je ook eerst in je tegenstanders kuiltjes hebt gezaaid. Indien het kuiltje waar je uitkomt niet leeg is, pak je de inhoud van dit kuiltje en zaai je hiermee verder (inclusief het ene steentje van de vorige "zaaiing").
Een voorbeeld:
Als je hier kuiltje 6 speelt, dan kom je uit in kuiltje 3 aan je eigen kant, en zaai je hiermee verder. Het resultaat is:
Het tweede speciale geval is, als het laatste steentje in een klein kuiltje van je tegenstander terecht komt. Indien met dit steentje het totaal aantal steentjes in dat kuiltje op 2 of 3 komt, mag je de inhoud van dat kuiltje in je eigen Kalah gooien. Indien het kuiltje direct ervoor ook 2 of 3 steentjes bevat, mag je die ook in je Kalah gooien enzovoort. Het is dus in theorie mogelijk in een zet al je tegenstanders kleine kuiltjes te legen!
Een voorbeeld van zo'n meervoudige "slag":
Als je hier kuiltje 6 leegt, kom je uit in het vierde kuiltje van je tegenstander, dat daarmee twee steentjes bevat. Deze mag je in je kalah gooien. Het kuiltje ervoor bevat echter 3 steentjes, dus die mag ook in de kalah, evenals die daarvoor met 2 steentjes. Eindresulaat: