Inhoud | Vorige | Volgende

Inleiding

Dit project heeft als doel om meerdere agents poker te laten spelen. Nu zijn er meerdere manieren om poker te spelen dus is voor dit project gekozen voor de Texas Holdem versie. Dit omdat de spelwijze zeer bekend is bij de KI Studenten, omdat zij dit elke week “oefenen”.

Allereerst hebben wij het domein beperkt. Er worden 16 kaarten (alleen de plaatjes) gebruikt en er zijn 2 spelers. Op die manier is goed bij te houden wat elke agent per beurt aan kennis vergaart.

Ook hebben we een kripke model gemaakt van de kennis van de spelende agents. Dit model geeft de kaarten van de agent zelf weer en de mogelijkheden die open blijven voor de agent zelf en zijn tegenstander. Dus als agent 1 voor de flop een paie boeren heeft houdt hij het ook voor mogelijk om three of a kind boeren te krijgen. En daarbij houdt de agent ook alle mogelijke handen van agent 2 bij.

Door de inzetrondes kan de agent afleiden wat ongeveer de winkans van de tegenstander is en zo werelden/relaties wegstrepen om tot een nauwkeuriger model te komen. Uiteindelijk zal dit leiden tot een besluit van de agent om al dan niet mee te gaan met de inzet of te folden.