Practicum Kunstmatige Intelligentie


Algemeen

Het practicum bestaat dit jaar uit drie opdrachten. De eerste is hetzelfde als vorig jaar, de tweede opdracht is ongeveer hetzelfde en de derde opdracht is nieuw.

Het practicum moet in groepjes van 2 personen gemaakt worden. Slechts bij hoge uitzondering kan hiervan worden afgeweken. Je moet alle drie de practicumopdrachten met in dezelfde samenstelling maken.

Practicumassistent is Freek. Bij hem kan je in principe voor alle vragen en opmerkingen terecht. Hij is per email en per postvakje bereikbaar. Het postvakje is op het secretariaat TCW.

Talen

Het practicum kan in drie verschillende programmeertalen gedaan worden: lisp, pascal en prolog. De voorbeeldprogramma's zijn in deze talen gegeven.

Wil je in een andere taal het practicum maken (C o.i.d.?), dan moeten we daarover even overleggen. Neem dan even contact met Freek op. Objectgeorienteerde oplossingen zijn niet toegestaan.

De opdrachten

Het practicum zal dit jaar weer bestaan uit drie opdrachten, die verspreid over het trimester gemaakt en ingeleverd moeten worden.

  1. Probleemruimten en zoekalgoritmen. Deadline: 28 april
  2. Don't get killed by the Wumpus! Deadline: 26 mei
  3. Decision tree learning Deadline: 20 juni

Practicumtijden

Er zijn twee practicumgroepen, een op dinsdag en een op donderdag van 13-16 uur.

N.B.: Indien je op dinsdag practicum doet, gebruik dan tcw1, tcw2 en tcw3, maar niet tcwlinux1, aangezien deze laatste gebruikt wordt voor het practicum signaalanalyse.

De practicumopdrachten (incl. toelichting) kan je inleveren door ze te emailen naar de practicumassistent Freek Stulp.  De toelichting op de gemaakte opdrachten mag ook op papier in het postvakje van Freek op het secretariaat.

Contactpersonen

Er zijn in principe drie mensen met wie je te maken zou kunnen krijgen bij het practicum KI. Vrijwel alles kan je proberen te vragen aan de practicumassistent Freek Stulp. Soms zal hij/ik je doorverwijzen, maar meestal zal een van de drie onderstaande personen je probleem oplossen. Alle inhoudelijke vragen zijn voor Freek ;-(

  1. Freek Stulp is de practicumassistent. Bij hem kan je terecht voor al je vragen over het practicum.
  2. Niels Taatgen is de hoorcollege docent.
  3. Ronald Zwaagsta is de systeembeheerder, bij hem kun je tercht als je nog geen account hebt bij tcw, of als je ingewikkelde systeemvragen hebt


Laatste wijziging: 19-05-2000